2019. október 11., péntek

EL98: Fehérvári Titánok-UTE 2:4

A múlt heti elég komoly vereség nagyon rosszul jött, kétgólos vezetés után, 1:5-ös harmadik harmadot követően a végeredmény 3:6 lett. Rémálom. Van miért visszavágni! 
Még valami: a „vendégszerető” fehérvári rendezők a minimum félig üres parkolóba nem engedték be a vendégszurkolók autóit. Az előző meccsen azért jutottunk be a parkolóba, mert éppen szakadt az eső, és a rendezők a fák alá szaladtak. Az ostobaság, a hatalom kiélése a rendszer Fehérváron? Nem is kéne a kérdőjel a mondathoz. Vagy telt házra számítottak, hogy az összes VIP eljön? Ha-ha-ha! Mindenesetre a Titánoknál a vendégszurkolók le vannak sz.rva. Tavaly is így volt, reméljük, jövőre változás lesz. De az idényben – az alapszakaszban biztosan – nem jövünk Fehérvárra.

(2019.10.11) EL 98:
Fehérvári Titánok - UTE 2:4 (1:3, 1:0, 0:1)   -  eseménynapló

Székesfehérvár, 350 néző, vezette: Babic V., Gangel L., Horváth B., Somos G.

Fehérvári Titánok: Gyenes - Vas M., Horváth M. (1), Campbell, Dézsi, Péter A. - Mangone, Imre, Zion (2), Balogh, Mihály Á. 2 - Szabó B., Kiss R., Nagy Á., Madácsi, Almási - Mccutcheon, Erdély, Kovács A., Császár, Vincze G. Edző: Kiss Dávid, Arany Máté Dániel

UTE: Duschek - Varga A., Carlson, Benk 1(1), Sikorcin 1, DiDiomete (2) - Nagy N., Kovács A., Brown 1(1), Kovács S., Pance (2) - Kiss-Rusk J., Henderson, Nemes B., Odnoga 1, Csamangó - Pokornyi (1), Horváth Á. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Gólok:
01:32 - 1:0 Mihály Á. (Zion)
10:40 - 1:1 Brown (Pance)
15:22 - 1:2 Benk (Pokornyi, DiDiomete)
18:03 - 1:3 Sikorcin (Benk, DiDiomete)
29:24 - 2:3 Mihály Á. (Zion, Horváth M.) - ee
42:46 - 2:4 Odnoga (Pance, Brown)

Kiállítás: 8 perc ill. 10 perc
Lövések: 44:34 (15:11, 23:9, 6:14)


I. harmad
Az első akcióból Varga A. majdnem gólt lőtt, Gyenes bravúrja volt az akadály. Viszont szinte az első hazai támadás gólt hozott: jobbról középre lépett Mihály Á., védője elaludt, így a balról érkező beadást zavartalanul lőhette közelről a kapuba, 1:0. Ébresztő! A továbbiakban lassan beindul az Újpest is, de sokkal élénkebb, aktívabbak a Titánok. A 11. percben azért összejön az egyenlítés, Brown indul meg nagy erővel és lendülettel a kékvonaltól, száguld, cselez, a kapu elé érve összejátszik Pancevel, a visszakapott korongot be is lövi. 1:1. Beindult az üzlet, bár a Kisvolán is hajtott. A 16. percben egy gyors összjáték nyomán Pokornyi lőtt, a kipattanót Benk véglegesítette, 1:2. A hazaiak mentek,  száguldoztak, dolgoztatták Duscheket, de a 19. percben a lila szurkolók örülhettek, Benk balról indulva megkerülte a kaput, jobbról adott vissza, Sikorcin érkezett, kapásgól, 1:3
A több és veszélyesebb támadás a száguldozó Titánoké volt, de a gólokat a lilák lőtték. Nem rossz leosztás!

II, harmad
A hazaiak úgy jöttek ki, hogy mindent bele – mi mást tehettek volna. A folytatásban is sokat támadtak, de valahogy nem izgultunk már annyira ezeknél az akcióknál. Persze, négyszer is aggódva számoltuk az időt, mikor telik le a kiállítás – itt jegyzem meg, hogy megérdemelt, megdolgozott kettő perceket kaptunk. A másodikat kihasználták a fehérváriak,a 30. percben Mihály Á. Második találatával – egy kapáslövéssel felzárkóztatta csapatát, 2:3
A sok emberelőny felhozta a Titánokat, de egyenlíteni nem tudtak.

III. harmad
A Fehérvár beindult, ott folytatták, ahol abbahagyták, de 43. percben Odnoga lőtt szép és fontos gólt Pance beadása után, 2:4. És ekkor valami történt. A száguldozás abbamaradt, sokat támadott és magabiztosan védekezett az Újpest. A hátralévő időben már nem kellett izgulni, hogy fordítanak a hazaiak. Rutinosan, főlényben játszva hozta le a harmadot és győzött az Újpest.
A négyes akadályból a két utolsót vette az UTE, tehát feltétlenül történt valami, amitől megindultunk fölfelé. Mert ha tovább javul a csapat, akár a negyedik hely is elérhető lehet. Ha meg nem, hajthatunk a hetedikért. 
Ma érdemes volt Fehérvárra jönni!
LS

(A gólokat nem szedtem ki, a közvetítés nem írta ki az időt, hogy hol tartanak, így elég macerás kikeresni a gólokat a videón. Ajánlom az összefoglalót!)

Baróti Zsolt: "Minden mérkőzésnek megvannak a pozitívumai, ennek az egység és az alázat volt. Azt még nem tudom, kijöttünk-e a gödörből, ám nap mint nap azon dolgozunk, hogy ez megtörténjen. Nehéz hetünk volt, a negyedik mérkőzést játszottuk, legalább a kondíciónk folyamatosan javul, ha már edzésre nem volt lehetőségünk." (nso.hu)

A mérkőzést meg lehet nézni:

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése