2019. október 28., hétfő

EL77: FTC-UTE 4:3

A jegyvásárlási mizéria ellenére is vagy 50-en voltunk a vendégszektorban. A párás plexit egy biztonsági ember kedvesen letörölte, de a veszélyes tömeg nem mehetett a palánk/plexi mellé. Pedig amióta megvan az Erzsébeti jégcsarnok, midig a plexi mellett, a kanyarban szurkoltunk. De hát veszélyesek vagyunk...
Brown ismét kikerült a csapatból - most már végleges a szakítás. A legutóbb Pance mezébe bújt Milushkin pótolta, most már 11-es trikóban.


(2019.10.28) EL 77:
FTC-Telekom - UTE 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)   -  eseménynapló

Pesterzsébet Jégcsarnok, 720 néző, vezette: Babic V., Rencz D., Kövesi B., Bedő P.

FTC-Telekom: Arany - Rantanen (1), Karmeniemi, Nagy G. (1), Németh A. 2, Kulmala 1(1) - Tóth G. (1), Pulli (1), Fitzgerald, Tóth A., Switzer 1 - Sarcia (1), Jászai, Hajós, Tóth R., Tóth R. - Pozsár, Farkas L., Roczanov, Tóth G. Edző: Fodor Szabolcs, Hennelly Yul

UTE: Duschek - Varga A. (1), Carlson (1), Benk, Odnoga (1), Sikorcin 1 - Nagy N., Kovács A. 1, Nemes B., DiDiomete, Csamangó 1 - Kiss-Rusk J., Henderson, Milushkin (1), Kovács S., Pance - Pokornyi, Daadou, Horváth Á. Edző: Baróti Zsolt, Virág Csaba

Gólok:
01:48 - 1:0 Switzer (Pulli) - ee
08:26 - 1:1 Csamangó (Varga A.)
21:42 - 2:1 Kulmala (Sarcia)
24:12 - 2:2 Sikorcin (Carlson) - ee
29:33 - 3:2 Németh A. (Tóth G., Kulmala)
32:11 - 3:3 Kovács A. (Milushkin, Odnoga)
53:44 - 4:3 Németh A. (Nagy G., Rantanen)

Kiállítás: 6 perc ill. 4 perc
Lövések: 47:34 (21:9, 17:16, 9:9)

I. harmad
Szinte el sem indult a játék, Varga mehetett ki, és Switzer révén vezetést is szereztek a hazaiak, 1:0. Nem érdemtelenül, jöttek, mint az ördögök, öt percig egyszerűen ki sem tudtunk jönni a harmadból. Támadtak, száguldoztak, lőttek. Lila szemmel rossz volt nézni. Aztán enyhült a szorítás, az Újpestiek is vittek támadásokat. A 9. percben Csamangó két védő között középen, a harmadvonalon kapott átadást, kapura cikázott, a hátvédek nem érték el, a csatár a kapussal szemben is nyert, 1:1! Az FTC visszatámadott, de nem voltak már olyan veszélyesek, mint a harmad elején. az újpesti percek folytatódtak, Csamangó többször is lehetőséghez jutott, bravúros volt, amikor csuda tudja hogy visszahalászta a védőtől a korongot, de a hálóig nem jutott el. Ő és DiDiomete játszottak a kapu előtt egymást nagyon érezve, de a jutalom elmaradt. 
Gyors hazai gól, száguldozva támadó zöldek - félelmetes volt nézni. Aztán lassan sikerült kijönni, egyenlíteni, majd fölénybe kerülni. Döntetlen, de bármi lehet a vége.

II. harmad
Most nem 1:48-at, hanem csak 1:42-t kellett várni a hazai gólra, és emberelőny sem kellett hozzá. Sarcia lövése nagyon mellé ment volna (vagy így akarta?) Kulmala eléggé oldalt belenyúlt a lövésbe az ütője szárával és gólba pattant a korong. 2:1. Semleges szemmel nézve bravúros gól, de nem vagyok semleges... Az Újpest nem hagyta magát, emberelőnyben játszva (bár az első perc nem nagyon jött össze), a végre felállt lilák egy baloldali Sikorcin lövéssel (emberelőnyben innen szokott gólt lőni) kiegyenlített:  kapuvas - kapus háta - gól, 2:2, 25. perc. Mindkét csapat hitt a győzelemben, változatos, gyors játék alakult ki. Bármelyik fél gólt lőhetett volna. de ez a hazaiaknak sikerült. A 30 percben egy kapu előtti kavarodás végén a harmadik kísérletre Németh A. már a jégen fekve kapuba juttatta a korongot, gól, 3:2. Bravúros, ritkán látott fajta gól volt. A csatár nagyon érzi a korongot... 3 percre rá újra mi örültünk! Az ifjú 11-es Milushkin megindult középen, balra passzolt és felfutó Kovács A. nagy gólt lőtt, 3:3! Remek gól, a fellépő védő nagyot alkotott! Ezután beindult az Újpest! Pance visszavett egy korongot, lövése kapusig jutott, nem hálóig. Kár, nagyon kellett volna egy gól! A 35. percben egy korong közelről arcon találta Nagy Nilant. A mentők támogatásával ment le a pályáról, nem is játszhatott tovább. 
A FTC kétszer is vezetett, de kétszer is visszajöttek a lilák, egyenlítettek. Döntetlen, de bármi lehet a vége.

III. harmad
Döntő harmad. Ki nyer ma? Jól indul a harmadik húszperc a lilák részére: áthúzódó kiállítás plusz újabb kettő perc, azaz 28 másodperc kettős emberelőny, de hiába a támadások, semmi. Ez drága lehet... Idén is párszor leírtam: nagy az iram, mindkét fél hiszi, hogy ma este győztes lehet. Tehát változatos a játék, mindkét csapat megy előre. A 49. percben komoly bunyó - vagy hat résztvevővel - a zöldek kapuja előtt. Sajnos, gól nem volt, de jó, hogy kiállítás sem. Az 52. percben Benk kiült, jogosan. És az előny döntött: Nagy G.  balról beljebb tolta a korogot Németh A. elé, aki egyből lőtt, 4:3. Nincs mást tenni, mint előre, ma rutinunk van az egyenlítésre. De a játék az újpesti kapu előtt fogyasztja az időt. A végén kapus nélkül sincs egyenlítés, győztek a hazaiak.
Jó meccset láthattunk, de nem lett jó a vége. A lilák megítélésem szerint egyre jobbak, egyre tovább bírják a meccset, most nagyjából 50 percnél járunk. Már csak 10 perc plusz kondi kell, és akkor mindenkit leverhetünk. Tehát sok meló kell még, de felfelé megy a csapat. 
Az M4sport jó meccset választott. Két jó csapat, nagy iram, izgalom, sok gól - semleges nézőknek is érdekes lehetett a mai műsor. Csak a lilaszívüeknek nem hozott boldogságot.
LS

Virág Csaba másodedző:"Álmosan kezdtünk, rögtön az első emberhátrányban gólt kaptunk – egy ilyen indítás mentálisan mindig visszafog egy csapatot. Aztán cseréről cserére kezdtük felvenni a ritmust, minden harmadban egyre jobban játszottunk, a harmadikban már inkább az történt a pályán, amit mi akartunk. Tudtuk, hogy a negyedik gól sorsdöntő lehet – sajnos ezt most mi kaptuk."

Az összefoglaló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése